Alla inlägg den 4 maj 2008

Av D H - 4 maj 2008 12:49


Är det västs fel att tredje världen svälter?

Om man får tro SVD så har "Västs högt satta etanolmål [] bidragit till en eskalerande livsmedelskris som blir värre för varje dag."

Men, varför odlar de inte sin mat själva? Varför inte? Vad är det som är så svårt? Växer inte potatis och säd utanför Europa?

Orsaken till problemet är tredje världens odugliga regeringar som inte kan leda sina samhällen till att bli fungerande statsbildningar. Vidare är ulandsinvånarnas höga barnafödande en av de största orsakerna. Det görs inga investeringar i jordbruket men varje kvinna föder 6 barn. Det är knappast en överaskning att det blir svält då.


Summering:

Deras regeringar är pantade.


Deras befolkning förstår inte att fler barn kräver mer mat, eller så bryr de sig inte alternativt kan inte reglera antalet barn.


Vi har inget ansvar för eländet. Allt vi gör kommer bara förvärra det, så länge deras korkade regeringar sitter kvar. All hjälp till dem kommer bara att stärka regeringarnas makt och hålla kvar oduglingarna vid makten. Alla former av investeringar kommer gå om intet pga regeringarnas odulighet.


Kalla mig cyniker om ni vill. Tänk dock på att välmenade åtgärder som förvärrar läget, är de bättre än åtgärder, vilka kanske inte kan anses som lika "snälla", som faktiskt hjälper? Känsloargument har vi nog av i det här landet. 

Av D H - 4 maj 2008 09:59

"Fler invandrare räddar den svenska välfärdsstaten", anser Philippe Legrain, forskare på området, i dn 4 maj.


Han skriver bland annat:

"Framför allt kan friare invandring hjälpa till att finansiera välfärdsstaten genom att öka den ekonomiska tillväxten."

och

"Och utan fler framgångssökande invandrare kommer vi inte att kunna ta hand om våra gamla - vården av gamla är den bransch i Sverige där sysselsättningen växer snabbast."

och
"Att kräva av välutbildade, unga svenskar att göra [vården] skulle krossa deras drömmar och dessutom bli enormt kostsamt för ekonomin och de offentliga finanserna. Så varför inte tillåta, säg filippinare, att göra det?"


Hans logik är...under all kritik.

Ökad invandring leder till ökat bidragsberoende. Det finns inga nya jobb i Sverige. Industraliseringen går bakåt dvs flyttar utomlands. Varken pizzabagare eller frisörer producerar något egentligen. Jag menar, kineserna kommer ju inte sälja oss bilar för att vi klipper varandras hår och äter pizza. Invandring måhända ökar BNPt men minskar den per person eftersom produktionen förblir den samma!


Vidare, invandring behövs för att ta hand om de äldre...Jaha, så invandrare blir inte gamla de med? Vilka ska ta hand om de gamla invandrarna? Ännu fler invandrare? Det är ingen lösning på problemet.


Varför inte kräva att välutbildade svenskar skall ta hand om sina äldre? Kanske är välutbildade personer för gott för de äldre, anser Legrein.



Oavsett vad är Legrains resonemang orealistiskt. Regeringen kommer aldrig att begränsa invandringen till högutbildade arbetsföra västeuropeer, vilket krävs för att hans resonemang skall fungera. Om så hände, varför skulle de vilja flytta till Sverige med vårt skattetryck och vår arbetsmarknad?

Det vi får och kommer att få i fortsättningen är outbildade u-landsinvånare som inte kan bidra till samhället annat än med malaj-jobb och som tynger ner "välfärden" så att den arbetsföra befolkningen måste arbeta sig halvt ihjäl och tränger ut outbildade svenskar (ja, det finns sådana) från arbetsmarknaden med sina lönedumpningar.


Suck. Jag måste vara galen om Legrain (och regeringen) är klok.



Kommer folk som följer idiologin som nämns i undervarande film att ta hand om dig när du är gammal?


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Bör Sverige ha ett försvar värt namnet för det egna territoriet?
 Ja
 Nej, endast fredsbevarande trupp utomlands
 Nej, inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards