Alla inlägg den 11 maj 2008

Av D H - 11 maj 2008 16:11



Media genomsyras av budskapet - Skaffa inte barn, de ställer bara till det, dessutom är de skadliga för miljön.

Detta är så klart totalt nonsens. Sverige behöver ingenting så mycket som fler barn. Barnafödandet i västvärlden är redan för långt - i Sverige runt 1.8 barn per kvinna, i Tyskland 1,3. Det krävs 2,1 barn per kvinna för att befolkningens storlek skall bibehållas. Allt under 2,1 barn per kvinna är en minskning.

 Att det inte föds tillräckligt med barn kommer att bli en stor belastning i framtiden, vad det gäller produktion, avfolkning av glesbyggden, omhändertagandet av äldre och allmän kulturell nedgång.



Politikerna igonrerar givetvis att det föds för få barn. Det hör inte till det fina upphöjda samhället att förvänta sig av kvinnor att föda 2 - 3 barn var. Det är likväl nödvändigt. Barnafödandet borde vara regeringens viktigaste fråga. Det hade det varit med en förnuftig regering.


 För det är så:

Kvinnor måste föda barn.

Män måste kriga.

Varken du, jag eller Gudrun Schyman kan ändra på det... 







Av D H - 11 maj 2008 12:23

I Burma ter sig militärjuntans makt allt mer bissarr. De vill ha förnödenheter till de hemlösa, utsatta och skadade efter orkanen, men de vill inte ha hjälparbetare. Hur paranoid kan man egentligen vara?

Om någon läst 1984 kan man se samma bisarra verklighet. I Buransk TV sänds inte nyheter och information till de skadade och saknade, utan sånger som uppmanar till att rösta ja till den nya författningen som ger juntan mer makt.

"Jag röstade ja eftersom alla andra gör det, men jag vet ingenting om författningen, säger [den] 23-åriga [kvinnan]".

Samtidigt sprider den burmanska regeringen uppenbara lögner. 23335 personer har dött och 37019 saknas. Detta vet de utan någon egentlig koll på läget över huvud taget.


Burma är ett land som allt sedan andra världskriget då den Europeiska kolonialmakten Storbrittannien gav dem sin frihet varit ett land skakat av inbördes oroligheter och förtryck. Stora kristna minoriteter i burmas gränstrakter förtrycks av burmeserna i centralstyret. Munkar skjuts på gatorna.


Varför kan man inte stoppa detta elände? Varför stötta regimen i Burma? Det vore så enkelt för en överlägsen Europeisk krigsmakt att ingripa och ställa allt till rätta. Det finns åtminstone en underliggande civilisation i Burma olikt tex Irak.


Några dagars oinskränkt flygbombskrig skulle få regimen på knä. För fungerar verkligen en diktatur utan folkligt stöd om regeringen är sprängd i bitar och armén flyr och gömmer sig?

Misslyckas kriget; ja, synd. Man försökte ju i alla fall.


Varför skall västvärlden vara så feg och inte våga ingripa...

jo just det, vi har ju inga krigsmakter kvar!

USA är de som möjligen skulle klara av ett sådant företag men de är bundna i Irak och Afghanistan.

Det är ju Kina som är stormakten i området. Det är vi som låtit Kina bli det. Kineserna har ett egenintresse i att Burmas regim kvarstannar pga luktrativa handelsavtal med den. Det är försent att ångra att vi lät väst förlora intiativet i "fredens" och pascifismens namn och vi kommer att få ta konsekvenserna.

Burma har något som Europa inte har

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Bör Sverige ha ett försvar värt namnet för det egna territoriet?
 Ja
 Nej, endast fredsbevarande trupp utomlands
 Nej, inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards